اگر می خواهید برای کنکور علوم انسانی درس بخوانید، باید روش مطالعه کنکور انسانی را بدانید؛ روش مطالعه ای که به شما پیشنهاد و توصیه می کنیم، براساس سوالات مفهومی کنکور انسانی تنظیم و ارائه شده است.
تعریف روش مطالعه
روش مطالعه هر درس براساس ویژگی همان درس و تیپ سوالات آن در کنکور سراسری تنظیم می شود.
بیشتر درس های رشته انسانی در قالب کلمات است، نه اعداد و ارقام. بر این درس ها نام دروس متنی را گذاشتند و دروسی را که در قالب عدد و رقم هستند، محاسباتی نام گذاشتند.
آنچه از روش مطالعه در این مطلب می خوانید، مربوط به دروس متنی است.
روش مطالعه کنکور انسانی
مراحل روش مطالعه کنکور انسانی به ترتیب این طور هستند»
1) کنکورشناسی.
2) یادگیری.
3) ارزیابی تستی.
4) پرکاری تستی.
5) کارهای تکمیلی.
1) کنکورشناسی
قبل از شروع مطالعه باید بدانید قرارا است با چه نوع سوالاتی روبرو شوید. این شناخت که استراتژی کنکور انسانی نامیده می شود، به شما کمک می کند نگاه و رفتار کنکوری درست و دقیق تری هنگام مطالعه داشته باشید.
روش کنکور شناسی را در فایل صوتی کاملا توضیح داده ام. اما چند مثال هم بدانید.
- سوالات ادبیات اختصاصی با آنچه در سوالات ادبیات عمومی طرح می شوند، نکات و مباحث مشترک زیادی دارند. از جمله آرایه های ادبی و قرابت معنایی. پس ارزش قرابت معنایی و آرایه ادبی در کنکور انسانی دو برابر است.
- سوالات عربی عمومی و اختصاصی از 3 کتاب عربی طرح می شوند. یعنی کتاب درسی عربی شما منبع طرح 45 سوال کنکور است! اما نوع سوالات عربی کنکور نظام جدید انسانی به گونه ای نیست که بتوانید ترجمه و قواعد را جدا کنید. یعنی زمانی که قواعد می خوانید باید نگاهتان به کاربرد و نوع آن قواعد در ترجمه هم باشد!
- امکان پاسخ دادن به 15 سوال اقتصاد در 10 دقیقه بسیار ضعیف است. اگر هم ممکن باشد، میزان اشتباه بالا خواهد بود. چون سوالات این درس رتبه ساز کنکور انسانی طولانی و پاسخ های طولانی نیز دارد! راه چاره را باید هم در تسلط و سرعت پیدا کنید و هم در زمانی که از درس ریاضی ذخیره می کنید.
- ذخیره کردن وقت از درس ریاضی به معنای جواب ندادن به سوالات آن نیست. بلکه بدانید ریاضی درس رتبه اور کنکور انسانی است. پس نیاز به درصد 100 یا 90 یا 80 یا حتی 70 هم در آن ندارید. شما با تسلط کامل بر ریاضی دوازدهم می توانید به درصد مورد نیاز برای رتبه زیر هزار انسانی در درس ریاضی برسید!
کنکور شناسی کمترین زمان را نیاز دارید اما مهم ترین بخش مطالعه است!
2) یادگیری
در این مرحله از روش مطالعه کنکور انسانی، براساس کتاب درسی یا درسنامه منابع کنکور انسانی، مرحله اصلی مطالعه را خواهید داشت که بیشترین زمان را به خود اختصاص می دهد.
توجه کنید
لازم نیست که هر زنگ از مطالعه را برای خواندن یک درس کامل بدانید. ممکن است حجم مطالب کتاب درسی و درسنامه و تست های یک درس به اندازه ای باشد که ناچار به تقسیم آن به چندزنگ شوید. بویژه برای درس هایی مثل روانشناسی و اقتصاد و منطق. شما در این مرحله از مطالعه کنکوری علوم انسانی باید با آرامش کامل پیش بروید. شتاب نکنید. قرار نیست رفع تکلیف کنید. یعنی هدفتان این نباشد که بگویید درس را خواندم و تمام شد ???!!!
در مرحله یادگیری، یکبار خواندن و یادگرفتن مهم تر است از چندبار خواندن و تکرار حفظیات!
3) ارزیابی تستی
بلافاصله بعد از یادگیری، چند تست برای ارزیابی بزنید.
مهم تر از اینکه تعداد درست و غلط را بشمارید، به دنبال این باشید که وقتی بلافاصله بعد از یادگیری، تست همان درس و موضوع را کار کردید، چرا تعداد پاسخ های اشتباهتان زیاد است؟! یا اینکه چرا تحلیل های ضعیف و ناقص از رد گزینه های نادرست داشتید؟ و . . .
ارزیابی تستی یعنی با خودتان بدون تعارف باشید؛ خوب یاد گرفتید با نه!
اگر از نحوه پاسخ و تحلیل تست زدن خود در این مرحله راضی نبودید، حتما جاهایی از درسنامه را که خوب یاد نگرفتید دوباره از نو بخوانید. اما نه همه درس را. مگر اینکه تست های غلط زیادی داشته باشد.
چند تست کار کنید؟
تعداد تست هایی که در این مرحله از روش مطالعه کار می کنید، بستگی به اهمیت درس، حجم تست های مرتبط و نیاز آموزشی شما دارد. در فایل صوتی روش مطالعه کنکور انسانی به طور کامل توضیح داده ام. آن را گوش کنید? یا دانلود کنید.
4) پرکاری تستی
پُرکاری تستی یعنی تمام تست های هر درس یا بیشتر از 50% تست های آن را کار کنید.
تست زدن بدون تحلیل پاسخنامه و جواب های خودتان، هدر دادن وقت است!
?? روش تحلیل تست
? همه گزینههای تست را بخوانید و دلیل نادرستی گزینه های غلط را بررسی کنید.
? پاسخنامه تشریحی را بخوانید.
?اگر مطلب جدیدتری نسبت به حرف های خودتان بود، آن را یاد بگیرید.
?به صفحه یا صفحات کتاب درسی بروید که تست از آن طراحی شده و در پاسخنامه به آن اشاره شده است. و آن بخش را از کتاب درسی بخوانید.
با این روش، شما با هر یک تست، کلی مطلب را هم یاد گرفتید و هم دوره کردید و مهم تر اینکه “در یادتان خواهد ماند”.
5) کارهای تکمیلی
نکاتی که از مرحله پرکاری تستی در حین مطالعه پاسخنامه بنظرتان مهم بودند، به عنوان تکمیل کننده درسنامه بنویسید. یا در دفتری جداگانه به صورت منظم و مشخص. یا در درسنامه هر درس اما به صورت منظم و مرتب.
حاشیه نویسی
در مرحله بعد از یادگیری و ارزیابی تستی، آنچه که از درسنامه آموخته اید در قالب خلاصه نویسی ثبت کنید.
دقت کنید که خلاصه نویسی به معنای نوشتن مشق از روی درسنامه نیست! بلکه دسته بندی، برداشت ها و آموخته های شما از مطالب است.
نکته نویسی
برای مطالعه پویا و فعال، لازم است در حین مطالعه خود حاشیه نویسی را یک رفتار و عادت بدانید. یعنی سعی کنید عبارت ها و جملات را در قالب کلیدواژه یا عبارت های کوتاه به زبان خودتان بنویسید.
?فایل صوتی روش مطالعه
توضیحات بیشتر و کامل روش مطالعه را می توانید از فایل زیر گوش کنید با دانلود کنید: دانلود فایل صوتی روش مطالعه کنکور انسانی
موفق باشید و بمانید
منبع : انتشارات مشاوران آموزش
سلام خسته نباشید مطالب خیلی عالی هستن…فقط یه سوال من یه منبع برای تست زدن میخوام ک هم هزینه چندان زیادی نداشته باشه هم کامل باشه و ب همراه پاسخنامه باشه اگ میشه معرفی کنید…ممنون
سلام زهرا خانم.
برای چه درسی نیاز به منبع دارین؟
خوب بود
ممنون