داوطلبان کنکور انسانی نسبت به درس تاریخ و جغرافیا رویکردها و قضاوت های متفاوتی دارند. گاهی این درس را جزء دروسی می دانند که بیشترین اهمیت را دارند؛ طوری که اگر در آن درصد بالا بزنند، رتبه خیلی خوبی خواهند داشت. انسانیها گاهی هم آن را کاملا رها می کنند به دلیل دشواری و حجم زیاد مطالب آن.
شما جزو کدام گروه هستید:
- تاریخ-جغرافیا را اصلا نمی خوانید.
- 2) تاریخ-جغرافیا را خیلی جدی گرفتهاید و بنظرتان درصد بسیار بالا زدن در آن شما را از دیگران برتر می کند.
- 3) قصد دارید چندماه آخر تاریخ-جغرافیا بخوانید.
- درصدهایی که خواهید زد:
نتیجه گروه اول مشخص است؛ در بهترین حالت صفر درصد را خواهند داشت و حالت بد هم این خواهد شد که با اطلاعات عمومی به سوالات کنکور پاسخ خواهند داد و کارشان به درصد منفی خواهد کشید.
اما دو گروه دیگر که دو نتیجه متفاوت را خواهند داشت:
حالت اول که کتاب های مورد نظر را می خوانند و تمام می کنند و مرور هم می کنند و درصدهای خیلی خوب یا قابل قبول به نسبت تلاششان در کنکور خواهند زد.
حالت دوم این خواهد بود که کتاب های مورد نظرشان را اگر و اگر هم تمام کنند، مرور نخواهند داشت. که در این صورت نتیجه در کنکور هم می تواند منفی باشد و هم صفر و هم درصد متوسط رو به ضعیف.
درصدهای داوطلبان در درس تاریخ جغرافیا
حتما اگر عملکرد داوطلبان علوم انسانی در این درس را ببینید، بهتر می توانید به منطق بسته پیشنهادی مطالعه که در ادامه گفته ام، پی ببرید:
کنکور 98:
کنکور 97:
در سال 97 از بین 187660 داوطلب کنکور، 99 درصد دانش آموزان از زیر صفر تا 50 درصد در کنکور این درس را زده اند. برای تحلیل بیشتر به جدول زیر دقت کنید:
بسته های پیشنهادی مطالعاتی
اگر فرض را بر این بگذاریم که همچنان از 6کتاب منبع کنکور برای 30سوال کنکور تاریخ و جغرافیا، سهم هر کتاب 5سوال است (مانند آنچه تاکنون رایج بوده) برای 20سوال آن سرمایه گذاری خواهیم کرد. 20سوال حتمی و قطعی که جدی پاسخ بدهید.
- پیشنهاد برای شروع در بازه تابستان تا دی ماه
6کتاب منبع را یکبار دیگر مرور کنیم: تاریخ دوازدهم. جغرافی دوازدهم. تاریخ دهم. جغرافی دهم. تاریخ یازدهم. جغرافی یازدهم.
کاری که می کنید این است: دو کتاب دوازدهم را همان ضمن سال دوازدهم می خوانید. کافیست هر روز که این درس را دارید، تمام کارهای لازم آن را انجام بدهید؛ از تست زدن گرفته تا حاشیه نویسی و خلاصه نویسی.
تا اینجای کار، 4کتاب دیگر می ماند. (همان فرمول 2+1)
اشتباه اکثر داوطلبان کنکور این است که همزمان سراغ هر 4 کتاب پایه در این درس می روند. یا هیچ کدام از 2 کتاب را به آخر نمی رسانند و کارشان ناقص می ماند که در نهایت تصمیم به کنار گذاشتن این درس در کنکور می گیرند.
پیشنهاد من این است: روی دو کتاب دهم یا یازدهم از تاریخ و جغرافی متمرکز شوید.
مثلا تاریخ دهم و جغرافی دهم (با انتخاب و تصمیم خودتان؛ به شرط اینکه آن را تغییر ندهید). این دو کتاب را به موازات مدرسه در روزهای پایانی هفته که برای دروس پایه دارید، پیش ببرید.
پیشنهاد برای شروع بعد از بهمن ماه
اگر به هر دلیلی بعد از بهمن ماه این مطلب را می خوانید، کاری که باید بکنید این است:
1) دو کتاب پایه دوازدهم در نیمسال اول را به خوبی مرور کنید. همزمان که نیمسال دوم را با مدرسه پیش می برید.
2) سعی کنید تا پایان تعطیلات عید نیمسال اول و دوم این دو کتاب را تمام کنید. بخصوص کتاب جغرافی دوازدهم که حجم بسیار کمتری دارد.
دقت کنید: هر دو کتاب دوازدهم تاریخ و جغرافیا را تا پایان تعطیلات عید تمام کنید.
3) بعد از تعطیلات عید تا اول خردادماه فرصت دارید که روی یکی از دو کتاب پایه دهم یا یازدهم تاریخ یا جغرافیا متمرکزشوید و به پایان برسانید.
تا اینجای کار شما 3 کتاب را با آرامش و تمرکز به پایان خواهید رساند.