پاسخ سوالات درک و دریافت فارسی یازدهم رشته های تجربی و انسانی و ریاضی را به صورت جواب کامل در این مطلب می خوانید.
مشاهده کتاب های ویژه کنکور 99 رشته انسانی همراه با مشاوره و برنامه ریزی: انتشارات مشاوران آموزش
پاسخ درک و دریافت درس دوم فارسی یازدهم
1-لحن این اثر تعلیمی یا اندرزی است که تلاش می کند با گویشی نرم و به آرامی در جان و دل مخاطب نفوذ کند و پیام خود را که نکاتی اخلاقی و آموزنده در بر دارد به خواننده منتقل کند. در چنین متن هایی، نویسنده یا شاعر مانند معلمی دلسوز ظاهر می شود که قصد آگاهی بخشی دارد و نکاتی را به مخاطب تعلیم می دهد .
2-تقلید نا به جا و کور کورانه نتیجه اش همه گرفتاری و رسوایی خواهد بود . زیرا چنین تقلیدی بدون توجه به توانایی ها و ظریفت های شخص اتفاق می افتد و تقلید کننده بدون در نظر گرفتن شرایط خویش ، خود را در موقعیتی قرار می دهد که نه تنها فایده ای برای او به همراه ندارد که گاه به زیان او هم تمام خواهد شد .
درس 3 و 4 تمرین درک و دریافت ندارد!
جواب درک و دریافت درس پنجم فارسی یازدهم
1-نوع ادبی این درس خاطره نویسی است که نویسنده در آن صحنه ها و وقایعی را که در زندگی اش روی داده است و در آن ها نقش داشته یا شاهدشان بوده است بیان می کند .
2- در متن درس، دوستانی را می بینیم که هر یک آرزوی رسیدن به چیزی را در آینده برای خود دارند و می کوشند شرایط رسیدن به آن را برای خویش فراهم نمایند . اما نکته ای که آن ها بر سر آن عهد می بندند بیانگر آن است که خواست خداوند بالای اراده و خواست آن هاست که ممکن است احوال روزگارشان را بر خلاف مرادشان دگرگون نماید .در عبارت ((العبد یدبر و الله یقدر )) سرنوشت هر کس به دست خداوند بیان شده و اینکه انسان در عین تلاش کردن باید با آنچه که خدا برای او رقم خواهد زد خشنود باشد و آن را بپذیرد.
پاسخ درک و دریافت درس هفتم فارسی یازدهم
1-ادبیات غنی به نثر یا شعری گفته می شود که بیان گر عواطف و احساسات شخصی شاعرباشد.در شعر فارسی ادبیات غنایی به صورت داستان ، مرثیه ، مناجات ، شکایات و گلایه در قالب هایی چون غزل ، مثنوی ، رباعی و قصیده مطرح شده است .درسه بیت نخستین این درس نیز ، نیاز عاشق به معشوق و بالا بودن مقام معشوق نمایان است .
2- جهان آرمانی شاعر در این شعر صورتی از دنیای است که در آن انسان هایی کامل جانشین خام اندیشان و بی همتان شده اند. جهانی که جای انسان های حیوان صفت و غافل از محبوب و معشوق حقیقی را انسانی آگاه و عاشق و شناسای ارزش های عرفانی گرفته است .
پاسخ کارگاه های متن پژوهی را در این مطلب بخوانید: پاسخ کارگاه متن پژوهی فارسی یازدهم
پاسخ درک و دریافت درس نهم فارسی یازدهم
1-درس آغازگری تنها ، با زاویه دید سوم شخص یا (( دانای کل )) روایت شده بود ، در حالی که درس تا غزل بعد ، روای اول شخص بود . در (( آغاز گری تنها )) راوی از بیرون به ماجرا نگاه می کند واز وجوه مختلف حوادث آگاهی دارد ، فراتر از شخصیت های داستان می داند و رویدادها را بیان می کند اما در (( تا غزل بعد)) توسط کسی روایت می شود که خود یکی از شخصیت های داستان است و پیرنگ داستان را با فرم ((من )) یا اوقاتی به صورت جمع ((ما )) نشان می دهد .
2- ایجاد سرگرمی هایی مثل ورزش های دسته جمعی ، انجام نمایش هایی مثل خیمه شب بازی ، مشغول شدن به تحصیل و یادگیری خواندن و نوشتن ، دکلمه خوانی ….
پاسخ درک و دریافت درس یازدهم فارسی یازدهم
1-برای دریافت و درک مفهوم وبار عاطفی شعر باید به آرایه ها و نکات ادبی توجه کرد . خصوصا در بیت آخر شعر
بادرک استعاره ها می توان به مقصود اصلی شاعر که شعرش پیرامون ظهور امام زمان (عج) است پی برد.
2- شاعر در بیت های نخستین با اظهار اشتیاق به دیدن معشوق خود فضای عاطفی و پر از رنج انتظار رابه تصویر می کشد . در ادامه با زبانی ساده و خالص ارادت و میزان عشق خود رابه معشوق اظهار می دارد.