زمان نقصانی کنکور انسانی

زمان نقصانی کنکور انسانی : چقدر برای هر درس وقت بگذاریم؟

بسیاری از دانش آموزان و داوطلبان کنکور انسانی ممکن است از پشتیبان ها و مشاورهای موسسه کانون فرهنگی آموزش، اصطلاح زمان نقصانی را شنیده باشند. در این نوشته با راهکار و منطقی که برای آن گفته شده، به شما روش درست زمان بندی در کنکور رشته انسانی را خواهیم گفت.

آنچه مرسوم است

آن‌گونه که در دفترچه کنکور توسط سازمان سنجش مرسوم شده است؛ ۱۸ دقیقه ادبیات، ۲۰ دقیقه عربی، ۱۷ دقیقه دینی و ۲۰ دقیقه برای زبان وقت در نظر گرفته شده است.
آیا شما با همین زمان‌بندی به سراغ تست‌ها می‌روید؟

آیا برنامه‌ای برای مدیریت زمان در نظر گرفته‌اید؟

خوب اما نه برای همه

استراتژی زمان‌بندی نقصانی در کنکور انسانی اگر چه از جهاتی خوب است اما ایراداتی دارد؛ به طور مثال دو درس ادبیات و دینی جمعا ضریب ۷ و عربی و زبان جمعا ضریب ۴ دارند. مشخص است ما برای دو درس کم‌اهمیّت‌تر (تقریبا نصف اهمیّت دو درس دیگر) زمان بیشتری در نظر گرفته‌ایم! و بهتر است زیاد به این زمان‌بندی مطرح‌شده پایبند نباشیم.

جامعه شناسی جامع مهروماه

امّا در مدیریت زمان مهمترین اقدام، تقسیم زمان نسبت به توانایی ما در هر درس است. به طور مثال اگر درسی را خوب خوانده‌اید و مطمئن هستید اگر پنج دقیقه بیشتر وقت بگذارید چهار پنج تست دیگر را درست می‌زنید، حتما این کار را بکنید و از وقت دروس دیگر استفاده کنید.

اما اگر از قبل می‌دانید که مثلا زبان یا عربی ضعیف هستید، به خودتان قول بدهید که زیر پانزده دقیقه برای آن درس در نظر بگیرید.

زمان بندی نقصانی کنکور انسانی

در این بین زمان نقصانی یک استراتژی سلیقه ای است که در سطح کشور به همه داوطلبان کنکور انسانی توصیه می شود غافل از اینکه تسلط هر داوطلب با داوطلب دیگر فرق دارد.

به این ترتیب که برای هر 4 درس عمومی به یک اندازه و به طور مساوی باید سرمایه گذاری کرد!

نتیجه گیری

توانایی و تسلط شما در هر درس، تعیین کننده مقدار زمان سرمایه‌گذاری شده برای آن درس است؛ نه قوانین از قبل نوشته و تجویزهایی سلیقه‌ای در سطح کشور!

چند توصیه مهم

  1. دو درس را پنجاه درصد زدن بهتر از یک درصد ۱۰۰ و یک درصد صفر است!!! یعنی توازن درصدها بهتر از فراز و فرود درصدهاست.
  2. سعی کنید همه دروس را با هم بالا بیاورید. و از هیچ درسی تاکید می‌کنم از هیچ درسی غافل نشوید. ضعیف‌ترین درستان را هم به درصد ۳۰ برسانید.
  3. در هر درس نهایتا یکی دو تست را در زمان بسیار بیشتر از حد متعارف جواب بدهید. مثلا اگر دو تست را با فرض درست بودن، در پنج دقیقه جواب دادید، به هیچ وجه دیگر همچین کاری نکنید!! حتی اگر قرار باشد درست جواب بدهید.
  4. همه سوالات را حتما بخوانید. ممکن است سوال آسانی را نخوانده رد کنید و جواب ندهید. پس همه سوالات، مخصوصا سوالات پایانی هر درس را حتما بخوانید.
  5. از هیچ تیترِ سوالی نترسید! ممکن است تیتر سوال سخت و غلط‌انداز به نظر برسد ولی پاسخ آسانی داشته باشد.

اشتباه نکنید!

این استراتژی و توصیه برای زمانی است که شما می‌خواهید برای کنکور شبیه‌سازی کنید، نه اینکه از ابتدا با همین روند شروع کنید و ادامه بدهید. برای آغاز و ادامه مطالعه باید حواستان به رتبه ساز یا رتبه اور بودن درس‌‎ها باشد!

درباره رتبه‌ساز یا رتبه آور بودن دروس، از بخش جستجوی سایت، کلمات را سرچ کنید تا به مطالب مرتبط آنها هدایت شوید.

 

موفق باشید و بمانید.

برگرفته از: ادبیات کنکور صفر تا صد

منبع: جامعه شناسی جامع مهروماه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

به بالای صفحه بردن