در این مطلب می توانید جزوه های مختلف از دبیران سراسر کشور را برای بخش ها، فصل ها و موضوعات مختلف اقتصاد کنکور انسانی نظام جدید را دانلود و مشاهده کنید.
این نوشته جزوه از ص 40 تا ص 44 است. بخش دوم این جزوه از صفحه 45-49 را در این لینک بخوانید و دانلود کنید: جزوه اقتصاد کنکور انسانی
لینک دانلود فایل pdf جزوه در ادامه نوشته قرار دارد.
? درسنامه قسمت اول فصل چهارم
1-معنی سنجه در فرهنگ معین سنگ ترازو می باشد و سنجه (Measure) چیزی را مشخص می کند البته با اندازه گیری کردن مثل اندازه گیری ابعاد یک میز توسط نجار1×3 ولی شاخص (Indicator)چیزی رو مشخص می کند که نیاز به اندازه گیری نیست مثل مشخص کردن اینکه میزی به ابعاد یک در سه متر به چند تا صندلی نیاز دارد که براحتی قابل تشخیص هست.
2-آمارهای اقتصادی در سطوح چهارگانه خرد، شهری ، منطقه ای و کلان (ملی یا بین المللی) ارایه می شود.
3- حسابداری ملی شاخه ای از مطالعات اقتصادی هست که با کمک شاخصهای مختلف فعالیت تولیدی در جامعه را اندازه گیری می کند مثل میزان صادرات، درآمد ملی و ….
4-یکی از مهم ترین متغیرهایی که در حسابداری ملی بررسی می شود میزان کل تولید کالا و خدمات یا همان تولید کل می باشد.
5- اهمیت تولید کل
نشان دهنده قدرت و توان اقتصادی ، سطح رفاه و درآمد اعضای آن و میزان پس انداز و….
6- شرایط محاسبه فعالیت تولیدی در حسابداری ملی:
یک) از بازار عبور کند یعنی تولید کننده آنها را در مقابل دریافت پول به مصرف کننده تحویل دهد مثل پرداخت پول بابت تعمیر لوازم منزل ولی اگر فردی خودش لوازم منزل رو تعمیر کند فعالیتش در حسابداری ملی ثبت نمی شود چون پولی پرداخت نکرده است یا بعبارتی از بازار عبور نکرده است.
دو)منجر به تولید کالای نهایی شود: ارزش کالای واسطه ای در حسابداری ملی محاسبه نمی شود چون ارزش آن در بطن یا درون ارزش کالای نهایی هست و اگر جداگانه محاسبه شود دو بار حساب شده و این اشتباه هست.
سه) قانونی و مجاز باشد: ارزش کالای غیرقانونی محاسبه نمی شود چون اطلاع دقیقی از آنها نیست و دیگر اینکه با محاسبه آنها در واقع به آنها مشروعیت دادیم.مثل خرید و فروش اسلحه یا کشت خشخاش.
7- تولید ناخالص داخلی(GDP):
ارزش پولی کلیه کالا و خدمات نهایی که در طول یک سال در محدوده جغرافیایی یک کشور تولید می شود.
8- تولید ناخالص ملی(GNP):
ارزش پولی کلیه کالا و خدمات نهایی که در طول یک سال توسط اعضای یک ملت تولید شود.
9- دو شاخص تولید ناخالص داخلی و تولید ناخالص ملی بیانگر قدرت اقتصادی و تولیدی بیشتر و بهره وری بالاتر و استفاده بهینه از همه عوامل تولید می باشد.
تفاوت تولید ناخالص داخلی و تولید ناخالص ملی
10-دو شاخص تولید ناخالص داخلی و تولید ناخالص ملی در تعریف با هم تفاوت دارند اما در عمل در بیشتر کشورها تفاوت فاحشی با هم ندارند البته بعضی از کشورها مستثنی هستند مثل لبنان و هنگ کنگ….در کشور لبنان تولید ناخالص ملی بیشتر از تولید ناخالص داخلی هست چون بیشتر مردم لبنان در بیرون این کشور فعالیت دارند ولی در کشور هنگ کنگ تولید ناخالص داخلی بیشتر از تولید ناخالص ملی هست چون مردم سایر کشورها در این کشور کار می کنند بعبارتی کشور لبنان یک کشور مهاجر گریز و کشور هنگ کنگ یک کشور مهاجرپذیر هست.
لینک دانلود فایل pdf جزوه در ادامه نوشته قرار دارد.
11-استهلاک :
کاهش ارزش کالاهای سرمایه ای که در اثر گذشت زمان فرسوده و یا از کار افتاده می شوند و هزینه ای که بابت تعمیر و یا جایگزینی آنها می شود همان هزینه استهلاک می باشد.
12- محاسبه استهلاک :
تولید خالص ملی= استهلاک-تولید ناخالص ملی
تولید خالص داخلی=استهلاک-تولید ناخالص داخلی
13- در “تولید ناخالص ” کل تولیدات را محاسبه می کنیم و در “تولیدخالص” ارزش تولید بعد از کسر هزینه استهلاک را محاسبه می کنیم.
14- درآمد ملی:
مجموع درآمدهایی که در طول سال نصیب ملت می شودمثل درآمد حقوق بگیران، درآمد صاحبان مشاغل آزاد و سود شرکتها و موسسات و….
لینک دانلود جزوه
جهت دانلود فایل pdf این جزوه کلیک کنید: جزوه اقتصاد کنکور انسانی نظام جدید
منابع این جزوه
منبع انتشار: کانال اقتصاد دهم
مولف درسنامه: جعفر داداشی؛ مولف اولین کتاب مسائل اقتصاد کنکور که توسط انتشارات مشاوران آموزش منتشر شده است.
جهت مشاهده و دانلود رایگان کتاب روی تصویر زیر کلیک کنید:
