برای موفقیت در کنکور انسانی نیاز به چه منابع مطالعاتی دارید؟ به عبارتی دیگر اگر بخواهید از بین منابع و کتاب های متعدد که برای کنکور انسانی در بازار وجود دارد، بهترین منابع مطالعاتی را پیدا کنید، براساس چه معیارها و شاخص هایی باید باشد؟ این مطلب برای داوطلبان کنکور 1400 و بعد از آن هم کاربردی است.
شاخص های مهم و اصلی در انتخاب منابع مطالعاتی کنکور را در 4 زمینه می توان ذکر کرد:
- استقبال و انتخاب مخاطبان
- تاییدیه وزارت آموزش و پرورش
- تشابه و تطبیقبا کنکور سراسری
- نظر دبیران و مشاورهای متخصص
توضیح بیشتر هر کدام از این شاخص ها را در کنار منابع کنکور انسانی به صورت پیشنهادی بخوانید:
استقبال و انتخاب مخاطبان
استقبال مخاطبان را میشود اینطور مشخص کرد که یک کتاب کمک آموزشی از زمان چاپ اول آن، ظرف مدت مشخص چند مرتبه تجدیدچاپ شده است؟
البته ممکن است یک کتاب بخاطر تبلیغات گسترده، چندین نوبت چاپ شود. اینجاست که باید براساس شاخصهای دیگر درباره انتخاب یا رد آن کتاب قضاوت کرد.
تاییدیه وزارت آموزش و پرورش
بررسی کتابهای کمک آموزشی چاپ و منتشر شده در کشور، هر سال توسط وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته و نتیجه این بررسی اعلام میشود. اما این مورد نیز به تنهایی یا به همراه معیار قبلی خود، تعیین کننده انتخاب ما نیست. محک خوردن در کنکور سراسری هم بسیار جدی است!

تشابه با سوالات کنکور سراسری
سال 98 اولین کنکور سراسری نظام جدید آموزشی علوم انسانی برگزار شد. در این کنکور بود که کتاب خوب میتوانست به خوبی مشخص شود.
مانند انچه که توسط انتشارات مشاوران آموزش درباره تشابه با کنکور انسانی اعلام می شود:

نظر دبیران و مشاورهای متخصص
در این باره خودتان باید پیگیری کنید تا به صحت سه معیار قبل پی ببرید.
انسانیها یادتان باشد که
کتاب «خوب» را با «مقایسه» بشناسید!
چون ممکن است شما، دبیرتان یا مشاور شما براساس معیارهایی شخصی یا ناقص منبع مطالعاتی خودرا انتخاب کنید. در این حالت تنها راه یا بهتر بگوییم بهترین راه «مقایسه» است.
البته نباید اهمیت مهندسی منابع کنکور را نادیده گرفت. یعنی بدانید کتابی که کتاب انتخابی شما متناسب با نیاز آموزشی شما هست یا خیر ؟ (بیشتر بخوانید: مهندسی منابع کنکور )